Me

Digital StillCamera

Lielie is ontstaan uit Liesbeth en Elien. Omdat Elien het nu druk heeft met haar man en zoontje, heb ik het roer volledig in handen genomen.

Ik ben opgegroeid in Beernem (nabij Brugge) en na 13 jaar in Brugge gewoond te hebben, verblijf ik sinds 2010 in het bruisende Gent. Ik studeerde af als Etalagiste en later ook als Grafisch ontwerper. Ik werk al meer dan 15 jaar als Grafisch ontwerper in diverse sectoren.

Ik begon met het schilderen van gestileerde foto’s op doek. Zwart-wit en rood waren toen al mijn favoriet kleurencombinatie. Mijn lievelingsthema was hollywoodsterren uit de jaren 50 zoals Audrey Hepburn, Ray Charles, Frank Sinatra, … Deze gestileerde ontwerpen wou ik ook op kleinere voorwerpen maken en na heel wat experimenten kwamen ze op juwelen in fimo terecht, later kwamen ze ook terug op enkele postkaarten. De juwelen evolueerden steeds door mijn grote nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en vormen.

Sinds 2014 heb ik de liefde voor hout en lasercut ontdekt. Ik ontwerp mijn juwelen op mijn Mac en laat ze dan met een laser uitsnijden in Multiplexx. Ik gebruik nu vooral berk maar ik ben steeds op zoek naar nieuwe materialen. De houten ontwerpen worden dan beschilderd met een leuk kleurtje en afgewerkt tot een mooi en hip juweel.