Over mij

Hallo, ik ben Liesbeth (links). In 2014 starte ik Lielie samen met Elien (rechts). Voor haar was het even een creatieve uitspatting, voor mij bleek het veel meer dan dat. Ik ben opgegroeid in Beernem (nabij Brugge) en na 13 jaar in Brugge gewoond te hebben, woon ik sinds 2010 in het bruisende Gent. Lielie doe ik in bijberoep maar mijn hoofdberoep is Grafisch ontwerper.

Ik begon met het schilderen van gestileerde foto’s op doek. Mijn lievelingsthema was hollywoodsterren uit de jaren 50 zoals Audrey Hepburn. Deze ontwerpen wou ik ook op kleinere voorwerpen maken en na heel wat experimenten kwamen ze op juwelen in fimo terecht, later kwamen ze ook terug op enkele postkaarten.

Sinds 2016 heb ik de liefde voor hout en lasercut ontdekt. Ik ontwerp mijn juwelen op mijn Mac en snij ze uit dan met een laser in multiplex. Ik gebruikte enkele jaren vooral berk maar in mijn laatste collectie werk ik nu met bamboe in combinatie met (kunst)leer. Het hout is FSC gecertificeerd en dus duurzaam en milieuvriendelijk. Ik vind het steeds belangrijker om op deze dingen te letten en ik vermijd nu ook plastic in mijn verpakkingen.

Ik vind het steeds een uitdaging om nieuwe collecties te ontwerpen. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe materialen en vormen. Ik sta ook open voor samenwerkingen, leuke ideeën en gepersonaliseerde ontwerpen. 

Ik organiseer nu al 2 jaar creatieve workshops. eerst op lokatie en sinds enkele maanden ook in mijn atelier in Gentbrugge. Ik heb er nu 3 maar ben ook hier op zoek naar steeds nieuwe en leuke workshops. Ondanks deze moeilijke tijden, vind ik het nog steeds leuk om nieuwe dingen te creëren. Hopelijk tot snel