Me

Digital StillCamera

Lielie is ontstaan uit Liesbeth en Elien. Omdat Elien het nu druk heeft met haar man en kindjes, heb ik het roer volledig in handen genomen.

Ik ben opgegroeid in Beernem (nabij Brugge) en na 13 jaar in Brugge gewoond te hebben, woon ik sinds 2010 in het bruisende Gent. Ik studeerde af als Etalagiste en later ook als Grafisch ontwerper. Ik werk al meer dan 18 jaar als Grafisch ontwerper in diverse sectoren.

Ik begon met het schilderen van gestileerde foto’s op doek. Zwart-wit en rood waren toen al mijn favoriet kleurencombinatie. Mijn lievelingsthema was hollywoodsterren uit de jaren 50 zoals Audrey Hepburn, Ray Charles, Frank Sinatra, … Deze gestileerde ontwerpen wou ik ook op kleinere voorwerpen maken en na heel wat experimenten kwamen ze op juwelen in fimo terecht, later kwamen ze ook terug op enkele postkaarten. De juwelen evolueerden steeds door mijn grote nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en vormen.

Sinds 2014 heb ik de liefde voor hout en lasercut ontdekt. Ik ontwerp mijn juwelen op mijn Mac en snij ze uit dan met een laser in multiplex. Ik gebruikte enkele jaren vooral berk en populier maar in mijn laatste collectie werk ik nu met bamboe (die milieuvriendelijk is) in combinatie met leer. Het gebruikte leer is bewerkt koeienleer en ik werk ook namaakleer voor de dierenvrienden.

Ik vind het steeds een uitdaging om nieuwe collecties te ontwerpen. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe materialen en vormen. Ik sta ook open voor samenwerkingen, leuke ideeën en gepersonaliseerde ontwerpen.